Apie Produktą
- Pradinis
- Apie Produktą
Probiotinio maisto poveikis žmogaus sveikatai ir savijautai
Gerosios lakto ir bifido bakterijos (probiotikai) – tai gyvi, aktyvūs mikroorganizmai, pasižymintys didele nauda mūsų sveikatai ir bendrai savijautai. Nors plika akimi nematomi, jų indėlis mūsų gerovei – svarus. Tad, kyla klausimas, kaip šie maži organizmai veikia? Kokie procesai vyksta probiotikais (gerosiomis lakto ir bifido bakterijomis) papildytame maiste bei mūsų žarnyne?
Gerosios lakto ir bifido bakterijos, patekusios į augalinės kilmės maistą (košes, salotas, sriubas ir pan.), pradeda sparčiai daugintis – vyksta intensyvūs fermentacijos, kitaip tariant, rūgimo procesai. Fermentacijos (rūgimo) metu sintetinamos visos žmogaus organizmui būtinos maistinės medžiagos – baltymai, vitaminai, taip pat fermentai, įvairūs mikroelementų junginiai ir pan. Toks biologiškai „suaktyvintas” maistas yra visapusiška nauda mūsų organizmui – jo dėka esame aprūpinami visomis būtinomis maistinėmis medžiagomis, toks maistas lengviau virškinamas, o maistinės medžiagos gerokai lengviau pasisavinamas. Maža to, gerosios lakto ir bifido bakterijos žarnyne užkerta kelią puvimo procesui, naikina maistą pūdančius ir įvairias ligas sukeliančius pelėsius ir mieliagrybius (vieni iš jų – candida grybelis, aspergillus grybelis ir kiti).
Reguliariai vartojant maistą su naudingais mikroorganizmais, palaipsniui atkuriama tinkama virškinimo trakto veikla, pašalinami organizmą nuodijantys toksinai ir šlakai. „Švarus”, gerųjų lakto ir bifido bakterijų išvalytas organizmas džiugina rezultatu – pagerėja ne tik bendra fizinė, psichinė ir emocinės sveikata, sustiprėja imunitetas, bet ir didėja atsparumas užkrečiamoms ligoms bei peršalimui.
Probiotinis maistas – tai augalinės kilmės maistas (sriubos, košės, blynai, salotos, gėrimai ir t.t.) , į kurį yra įpilta gyvų ir aktyvių naudingųjų mikroorganizmų koncentrato.
Fermentuotų gerimų vartojimas
Šiuos koncentratus taip lengva ir paprasta naudoti! Jokio papildomai sugaišto laiko maisto gamybai – arbatinis šaukštelis koncentrato idealiai tiks prie įprastų kasdienių patiekalų ar gėrimų. Vienintelė Jūsų užduotis – nepamiršti pagardinti maisto mūsų produktais.
Mūsų vartotojų patirtis ir atsiliepimai
Mūsų klientai atsiliepimais, nuomone, patirtimi bei receptais dalijasi šioje: socialiniuose tinkluose. Prisijunkite ir Jūs!
Pastaba: klientų atsiliepimai nėra mūsų el. parduotuvės nuomonė.
Kodėl verta rinktis skystoje terpėje ”gerąsias bakterijas”?
Yra keletas priežasčių, dažniausiai žmonės renkasi gerti gerąsias bakterijas skystoje formoje vietoje kapsulių:
- Lengva suvartoti: Skystos bakterijos gali būti lengviau ir patogiau suvartojamos, ypač žmonėms, kurie turi sunkumų su ryjimu arba nori išvengti kapsulių rijimo.
- Greitesnis veikimas: Skystos bakterijos gali greičiau veikti organizme, nes jie nereikalauja laiko virškinimo trakte išsiskirti iš kapsulės. Jie gali prasiskverbti tiesiai į virškinimo sistemą ir pradėti aktyviai veikti greičiau.
- Priklausomai nuo formulės, aukštesnis bakterijų skaičius: Kai kurie skysti fermentuotų gėrimų koncentratai gali turėti didesnį bakterijų skaičių nei kapsulės. Tai gali suteikti didesnį ger bakterijų kiekį ir stipresnį poveikį organizmui.
- Skonis ir įvairovė: Skystos bakterijos dažnai būna skanūs ir siūlo daugybę skonių ir variantų. Tai gali būti pranašumas tiems, kurie nori gauti bakterijas su maloniu skoniu ir įvairinti savo kasdieninę mitybą.
Fermentuotų gėrimų vartojimas
Rekomenduojame mūsų koncentruotus vartoti šitaip:
- Į stiklinę įsipilti mėgstamų sulčių, nektaro, kompoto ar vandens.
- Į pasirinktą gėrimą įmaišyti ne mažiau kaip vieną arbatinį šaukštelį fermentuoto gėrimo.
- Pusę stiklinės paruošto gėrimo išgerti prieš valgį, likusią dalį – po valgio.
Mūsų produkcija puikiai tinka gardinti ne tik gėrimus, bet ir augalinės kilmės maistą. Vieną arbatinį šaukštelį koncentrato galima pilti į:
- augalinės kilmės termiškai apdorotą, tačiau iki 40 °C atvėsintą maistą (košes,
blynus, troškinius ar sriubas). - termiškai neapdorotą maistą (žaliuosius kokteilius, vaisių ar daržovių salotas
bei mišraines, trintų vaisių desertus). - uogienes bei tyres.
Papildoma šių fermentuotų gėrimų nauda sveikatai ir grožiui:
- Fermentuoti gėrimai gali būti vartojami ne tik su maistu, bet ir naudojami inhaliacijoms. Rekomenduojame šiuos gėrimų koncentratus naudoti sergant kvėpavimo ligomis, bronchitu, astma.
Naudojimas:
Inhaliacijoms naudojama tik nusistovėjusi fermentuoto gėrimo dalis. Prieš naudojimą būtina įsitikinti, kad gėrime neliko tirščių, nes tirščių likučiai gali užkimšti inhaliatorių. - Natūralius mūsų gėrimo koncentratus galima naudoti kaip veido ar plaukų kaukes/kondicionierių.
Naudojimas:
Odai – neskiestu fermentuotu gėrimu suvilgyti vatos gabalėlį ir juo ištepti veidą, ypač problemines odos vietas. Palaukti, kol nudžius (apie 10-20 minučių) ir nuplauti šiltu vandeniu.
Plaukams – ant ištrinktų plaukų užtepti fermentuoto gėrimo koncentrato, palaikyti kelias minutes, nuskalauti
PASTABOS:
- Fermentuoto gėrimo vartoti ne mažiau nei po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną (koncentrato įmaišyti į kiekvieną pusryčių, pietų ir vakarienės patiekalą arba gėrimą).
- Fermentuotus gėrimus įmaišyti tik į augalinės kilmės maistą ir gėrimus.
- Naudingais mikroorganizmais pagardintą termiškai neapdorotą maistą rekomenduojama palikti kelioms valandoms fermentuotis – toks maistas skanesnis ir naudingesnis.
- Kiekį savo mitybos racione galima koreguoti pagal individualius poreikius ir skonį.